top of page
Search
Writer's pictureIndrė Pliuškytė

Kaip paskatinti vaikus skaityti: knygos kačių gerbėjams



Two children's books laying on the floor
Indrės Pliuškytės-Zalieckienės knygos vaikams su katinais

Knyga vaikams su katinu ant viršelio mažąjį kačių gerbėją gali paskatinti skaityti ir susidomėti knygomis.

Knygos vaikams, parinktos pagal vaikų pomėgius, gali vaikus paskatinti skaityti. Šita sena tiesa mano šeimoje pasitvirtino kiek kitu kampu. Buvo metas, kai sūnus, aistringas kačių mėgėjas, leisdavo jam skaityti tik tas knygas vaikams, kuriose buvo šių švelniakailių gyvūnėlių. Tad buvo perskaitytos kone visos Rob Scotton katinėlio Juodžio knygelės vaikams, Holly Webb kačiukų ir katyčių istorijos, Simon Tofield Saimono katino komiksai, Sven Norqvist Petsono ir Finduso nuotykiai, o vartomiausia knyga namuose jau n metų yra kačių veislių albumas „Katės“, tik jame, tiesą pasakius, nelabai yra ką skaityti.


Jei tekste nėra katino, jis bus bent iliustracijose

Tad turbūt nieko nuostabaus, kad ir visose mano parašytose ir nupieštose knygose vaikams yra katinų. Gausiausiai kačiukų rasite dviejose mano knygelėse: Kapt kapt kapt mieste (0-3 m. vaikams) ir Abėcėlė virtuvėje (3-7 m.). Abi knygelės yra eiliuotos istorijos vaikams, jų tekste katinai neminimi. Tačiau juos nupiešiau kelių atvartų iliustracijose. Tiesą pasakius, vienas pagrindinių privalumų, kai pati iliustruoju savo knygas vaikams – galiu kiekvienoje jų pripiešti tiek katinų, kiek užsigeidžiu!


Katino iliustracijos padeda knygas vaikams skaityti daugiau nei vienu būdu

Knygelėje kūdikiams Kapt kapt kapt mieste juodas katinas vaikštinėja po miestą per lietų ir sukinėjasi aplink paštomatą, žvirblį, balandį ir turgaus pomidorus. O jei kuriame nors puslapyje paties katino ir nesimato, akylesnis skaitytojas ras pėdsakus, letenėlę ar uodegos galiuką. Tiesą pasakius, vienas iš būdų skaityti šią knygą yra Sekti juodo katino pėdsakais – vienas iš būdų KITAIP skaityti Kapt kapt kapt mieste.




Spreads of two children's book featuring cats
Indrės Pliuškytės-Zalieckienės knygos vaikams su katinais

3-7 m. vaikams skirtoje eiliuotoje istorijoje Abėcėlė virtuvėjepagrindinis veikėjas yra berniukas, kuriam kompaniją palaiko juoda musė ir balta katė. Visai kaip realybėje, katė dalyvauja beveik visuose įvykiuose – ir realiuose, ir tuose, kurie egzistuoja tik vaizduotėje. Ir nors šioje eiliuotoje istorijoje vaikams katė prabyla tik viename puslapyje prašydama skaniukų, ji dalyvauja nuo viršelio iki paskutinio priešlapio. Jame katė prausiasi po šeimos pietų, apie kuriuos ir sukasi visas eiliuotos istorijos veiksmas.


Ir Kapt kapt kapt mieste“, ir Abėcėlė virtuvėje išleido leidykla Alma Littera. Knygų ieškokite visuose fiziniuose ir interneto knygynuose.




41 views0 comments

Comments


bottom of page